• Спирачните дискове TAROX се произвеждат от твърда заготовка и са предназначени да включат максимален якост на опън, който е оценяван на 57 кг на квадратен мм ( при много конкурентни производители стандартните дискове са 25 кг на квадратен мм). Това ги прави изключително  устойчиви на високи натоварваня. Суровините, използвани в производствения процес идват от специализирани леярни, които са ISO 9000 и TÜV сертифицирани.

  • Създадено през 1996 г. студио Vilner е място, където автомобили от цял свят получават дизайнерско преобразяване. Нашите специалисти влагат най-доброто от себе си, за да може автомобилите на клиентите ни да изпъкват и да представят тяхната индивидуалност по неповторим начин. Защото е възможно да има две еднакви Porsche на една улица, но вероятността да се срещнат два еднакви Vilner автомобила е равна на нула.

ДИСКОВЕ TAROX – УНИКАЛНА СПИРАЧНА ПОВЪРХНОСТ

Уникалният подход на TAROX по отношение на финалните щрихи при производството на дискове осигурява схвръхстабилна спирачна повърхност и несравнима устойчивост на топлина.

Гарантирането на подобна топлинна устойчивост започва много преди финалния етап на производство. При подбора на производствените суровини, специално внимание е отделено на способността им да запазват стабилността си при високо напрежение и температури.

Суровините се обработват и се подлагат на уникален по рода си процес на стареене, с цел да бъдат усилени свойствата на стоманата – традиционен процес, който TAROX строго следва от 1976 година насам.

След машинната обработка на детайлите на диска идва ред на довършителните работи по спирачната повърхност. Точният производствен процес зависи от конкретния модел на диска.

Едва тогава започва уникалното по своята технология повърхностно шлифоване на диска. То се състои от няколко етапа, с които се подготвя дисковата повърхност за изпитанията, на които ще бъде подлагана в процеса на употреба. Единствено дисковете на TAROX преминават през подобен довършителен процес, който осигурява стабилност на спирачната повърхност и от там и сигурност за нашите клиенти.

СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ TAROX – ПОГЛЕД ОТВЪТРЕ

В основата на всеки продукт с марка TAROX стоят години опит в областта на моторните автомобили, отличен инженеринг и майсторство. От 1976 година насам TAROX създава високоефективни спирачки за състезания и за пътя.

Всеки продукт на TAROX се заражда като концепция с цел подобряване на работата. По време на етапа на проектиране, инженерите на TAROX използват CAD системи успоредно с анализ на напреженията с помощта на метода на крайните елементи, за да създадат спирачни решения от най-висок клас.

По време на етапа на производство, металообработващи машини с цифрово програмно управление (CNC машини) изрязват спирачни апарати TAROX от необработена алуминиева заготовка. Комбинацията от CAM процеси и опитно око за детайлите гарантира, че спирачните повърхности на TAROX са идеално подготвени за оптимална работа.

Превръщането на заготовъчни материали във високоефективни спирачни решения е процес, на който гледаме като на изкуство и при който всяка страна на дизайна трябва да се отличава с изящност.

Ние от TAROX неизменно гледаме напред, към технологичното бъдеще, но умеем да ценим силното наследство и традиции, който имаме от 1976 година насам.


ИСТОРИЯТА НА TAROX

Трудно е да си представим модифицирани и тунинговани автомобили без стабилни спирачни комплекти, но за жалост през 1990 година такива просто липсвали. Основателят на TAROX, Джани Тарони, искал да предложи цялостни спирачни решения за водачите на мощни автомобили.

По онова време, съществуващите на пазара спирачни състезателни комплекти не били подходящи за обикновено шосе. Джани Тарони използвал състезателния си и инженерен опит, за да създаде спирачния комплект „001“ – първоначално проектиран за един от най-спортните автомобили, конструирани някога - BMW E30 M3.

От тогава насам, спирачната ни технология е претърпяла огромно развитие, но философията на спирачните системи TAROX си остава същата и до ден днешен. Те винаги са съобразени с модела на превозното средство като по този начин гарантират по-добро спиране.

Към настоящия момент, каталогът на TAROX предлага повече от 4000 модела за ежедневни автомобили и повече от 20 различни спирачни апарати и 100 вида спирачни дискове за спортни автомобили.