TAROX спортни спирачни дискове за новия Ford Focus RS

Най-новият Ford Focus RS е електроцентрала на съвременната технология. С 2,3-литровият Ecoboost двигател, който изпраща 350BHP на четирите колела чрез интелигентна система за веригиране на въртящия момент, никога не е било толкова лесно да се движи бързо. 0-60 е възможно в кладенец 5 секунди, но какво се случва в другия край на скалата?
 
За повишаване на спирачната ефективност TAROX представи ново разработено двукомпонентно решение за спирачни дискове за монтиране на платформата Ford Focus RS на MK3. Пакетът включва чифт висококачествени двукомпонентни дискове, които подобряват спирачната способност на този легендарен горещ люк.
 
 
Двyкомпонентното решение на TAROX за предни спирачни дискове има охладителни лопатки, които са специфични за всяка страна на автомобила. В комбинация с спецификацията на специален материал, това води до много по-голямо управление на топлината над стандартните дискове на Ford за увеличаване на спирачната ефективност и надеждност. Нещо повече, дискът TAROX е от две частии и е  с 4.1 кг по-лек от оригиналния артикул на Ford, давайки значително намаление на ненатовареното тегло.
 
Тези двукомпонентни дискове TAROX се произвеждат от заготовка и са проектирани да имат изключително висока крайна якост на опън (UTS) от 57 кг на квадратен мм. Типичният състезателен диск обикновено има UTS от 38 кг на квадратен мм, а стандартите на CEE за UTC трябва да бъдат минимум 25 кг на квадратен мм за използване по пътищата. TAROX надхвърля това с повече от два пъти. Това означава, че дисковете TAROX имат приблизително два пъти по дълъг живот от стандартните дискове, особено при интензивно, агресивно натоварено шофиране.
 
Въз основа на спецификацията на материала, уникалният процес на термообработка на TAROX подобрява твърдостта и стабилността на диска. Термообработката с TAROX е последвана от прецизно балансиране и повърхностно смилане, осигурявайки възможно най-плоската и най-спираща повърхност.
Двукомпонентни дискове TAROX са по-лек от оригиналните спирачни дискове на Ford с 4.1 кг, което дава значително намаляване на ненатовареното тегло.